JOMSANTAISEKEJAP FOLLOWERS

Tuesday, July 27, 2010

BULAN PUASA TAK LAMA LAGI

Tup tap tup tap, pejam celik pejam celik, dah nak bulan puasa. Sekejap betul rasanya. Macam baru beberapa bulan lepas baru sambut raya, dah nak kena beli baju raya lagi ke tahun ni? Biasanya ada 2 jenis shopping masa nak raya. Satu shopping sambut puasa, satu lagi shopping sambut raya. Yang sambut puasa tu nak beli macam-macam jenis barang untuk di masak samada jenis instant atau pun untuk di masak. Al maklumlah, kalau nak bershopping masa puasa nanti penat pulak, so cara mudah, sebelum puasalah kita membeli kecuali barang-barang basahlah kalau nak masak untuk berbuka. Bazzar Ramadhan juga sure dah ready dah. Dulu pernah sekali saya pergi bazzar Kg Baru. perghhhh, tak larat nak jalan...nun jauh melangkah. Semua ada. Cakap aje. Bila cakap pasal bazzar ni, saya selalu ingat yang bukan orang nak bukak puasa aje yang sibuk membeli, yang tak puasa pun...( kaum lainlah ) kita nak beli, diorang pun nak beli...demand tinggi pulak tu :-) anyway...highway...amway...subways kita 1 Malaysia kan.

No comments:

Post a Comment

TerimàkàŚih di àtàŚ komen-komen àndà.
Śemugà ŚentiàŚà cerià dàn Śàlàm Śàntài

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails